Houtskool BBQ

Een houtskoolbarbecue is de BBQ zoals de meesten hem kennen. Als u gaat barbecueën vult u hem met houtskool of briketten en steekt ze aan. Houtskoolbarbecues staan bekend om de hoge variatie aan temperaturen die ze aankunnen, waardoor u volledige controle heeft over de garing van uw gerechten.

Van laag naar hoog sorteren

Items 1-15 of 210

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Van laag naar hoog sorteren

Items 1-15 of 210

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Houtskoolbarbecue: de traditionele barbecue

Voor veel mensen is de kolenbarbecue nog steeds de leukste manier om te barbecueën. Het hele proces van de kolen aanmaken en wachten tot de barbecue op temperatuur is, is voor veel mensen een gezellig moment. Daarnaast is de rokerige smaak die de kolen geven vaak ook een belangrijke factor in het kiezen voor een houtskoolbarbecue.

 

Werken met kolen als brandstof

Barbecueën met houtskool heeft een paar unieke eigenschappen ten opzichte van barbecueën met gas of elektriciteit. Zo kan een kolenbarbecue bijvoorbeeld veel warmer worden dan een gasbarbecue en elektrische barbecue, handig voor het dichtbranden van een biefstuk bijvoorbeeld. Wel duurt het wat langer totdat een houtskoolbarbecue op temperatuur komt, in vergelijking met een gasbarbecue of elektrische barbecue.

 

De voordelen van een houtskoolbarbecue:

 • Kan een veel hogere temperatuur bereiken dan een gas- of elektrische barbecue
 • Geeft een mooie, rokerige smaak aan gerechten
 • Een traditionele en gezellige manier van barbecueën

Product wordt toegevoegd

Klik voor direct contact