Echte barbecue fans barbecueën het hele jaar door. Er zit iets speciaals in een lekker stuk vlees of een goed gerookte vis van de grill, dat u simpelweg niet in de pan creëert. Om ook dit najaar te kunnen blijven barbecueën heeft AllesvoorBBQ de beste tips voor u op een rijtje gezet, zo kunt u het hele jaar door genieten van een heerlijke maaltijd.

 

1. Gebruik de juiste BBQ


Niet alle BBQ's zijn geschikt voor winterse temperaturen. De goedkoopste varianten zijn vaak van dun materiaal gemaakt en zullen dus snel door de temperatuur beïnvloedt worden. Kies tevens voor een BBQ die over een deksel beschikt. Met de BBQ's van Weber zit u bijvoorbeeld altijd goed. Zorg er wel voor dat uw BBQ niet te laag bij de grond staat, de grond is kouder dan de lucht en daardoor zal het langer duren voordat uw vlees/vis gaar is. 

 

2. Plaats uw BBQ gunstig


Het belangrijkste bij een succesvolle najaarsbarbecue is dat u de BBQ uit de wind plaatst. Vanzelfsprekend niet bij een houten schutting of tegen de plastic regenpijp langs de muur, maar zorg ervoor dat uw BBQ zo min mogelijk belast wordt door het weer. 

 

3. Neem de tijd


Voor echte, lekkere winterbarbeque dient u de tijd te nemen. Het duurt wat langer dan in de zomer, maar het is het zeker meer dan waard! Wilt u toch niet te lang buiten staan? Kies dan voor vlees wat dunner is zoals hamburgers of karbonades. Ook voorgegaard vlees zoals kippenpoten of filetlapjes zijn sneller klaar.

 

Winter BBQ

4. Stook uw BBQ flink op


In koudere temperaturen heeft de BBQ ook meer kolen/brandstof nodig om uw vlees te bereiden. De regel geldt: Als u uw vingers langer dan 2 seconden 10 cm boven de kolen kan houden, is de BBQ nog niet heet genoeg. Het laatste wat u in winterse temperaturen wilt is langer buiten staan dan nodig is omdathet vlees niet gaar wordt. 

 

5. Veiligheidstips


Zorg voor voldoende licht bij het barbecueën, zeker in de donkere najaarsavonden, zorg voor schoon gereedschap en zet uw BBQ na elke grillavond binnen om roest te voorkomen. Draag tevens goede grill handschoenen en neem alle veiligheidshandelingen in acht zoals u dat ook bij een zomerse BBQ zou doen.

 

6. Winterse BBQ gerechten


U weet inmiddels hoe sfeervol en lekker een winterse BBQ kan zijn. Hier enkele tips voor grillgerechten waarvoor u meteen de BBQ uit de schuur haalt.

- Gemarineerde voorgegaarde spareribs: eerst eventjes in de oven.

- Korfbroodjes: worstenbroodjes volgens zweedse traditie, soort braadworst broodje.

- Lamsgehakt burgers: met indiase chutney of griekse yoghurt dressing.

- Filetlapjes 

- Marshmellows: Altijd goed! 

- Warme banaan: Zo klaar! Gewoon in de schil op de grillplaat leggen, als de schil zwart is is de banaan goed. Inkeping maken aan de zijkant en dan naar keuze chocoladesaus, rum, bruine suiker etc. instoppen.

 

7. Genieten maar!


Nodig een paar vrienden uit, trek warme kleren aan en grillen maar! Een winterse BBQ heeft charme en brengt gezelligheid. Ziet u het al voor u? De kerstlichtjes in de tuin branden terwijl u een heerlijke maaltijd staat te bereiden. Sneeuw dwarrelt naar beneden. Winter barbecues zijn gezellig en lekker! 

Leuke actie van Weber: Winterweberen. Met de cashback actie van Weber organiseert u binnen no-time uw eerste winter BBQ.