Double Egg

 

Een hamburger zonder broodje, maar met ei? Dat is wat Peter (@my_food_over_the_years) heeft gemaakt op zijn Weber Kettle!

 

Ingrediënten:
  • 150 gram rösti
  • 1 Grote ui Gerookt
  • 4 Plakken Buikspek Gerookt
  • 3 Eieren
  • Krulsla
  • 1 Plakje Cheddar kaas
  • 500 Gram Gehakt - rund of Angus Beef
  • 1 zak mozzarella geraspte kaas
  • Tomaten
  • Carolina Mustard Barbecue Saus van Grate Goods
  • Premium Beef or Steak Rub
  • Droge Peterselie
          Benodigdheden:

 

Double Egg Ingrediënten

 

Bereiding

  1. Rook het gerookte buikspek volgens het recept van @bbqhelden (kant en klaar kopen kan natuurlijk ook). Rook de spek, samen met een grote schoongemaakte uit, 1.5 uur op de Weber Kettle (of andere BBQ) indirect met een mooi stuk kersenhout op 150°c tot deze een kern van 80°c heeft. Haal er een aantal dunne plakken af voor de burger.
  2. Laat 150 gram Rösti ontdooien. Voeg per geklutst ei 50 gram rösti en 25 gram mozzarella toe. Voor een dubbele burger maak je 3 gevulde ei koekjes in plaats van een burgerbroodje. 
  3. Meng ondertussen 500 gram gehakt met de 30 gram Premium Beef or Steak Rub, 2 eetlepels olijfolie en eetlepel droge peterselie. Zet dit na het mengen minimaal een uur afgesloten in de koelkast. Maak er daarna 2 stevige hamburgers van.
  4. Nu komt het moeilijkste: het bakken van de ei koekjes. Tijdens het grillen zal de kaas smelten en dus heet worden, dus gebruik goede handschoenen!
  5. Kluts het ei en voeg daar 50 gram ontdooide rösti aan toe en vervolgens 25 gram mozzarella. Roer dit door elkaar. Leg een bakring in en goed verwarmde en ingevette pan die niet aanbakt en verdeel het mengsel gelijkmatig in de ring. Haal de pan van de kolen en plaats deze indirect. Laat het koekje rustig bakken tot het ei is gestold aan de bovenkant. Haal het koekje met een mes voorzichtig los van de ring en draai deze om. Speel een beetje met direct en indirect om de warmte in de pan te houden. Spray voldoende olie op de ring en in de pan. Leg de ei koekjes na het grillen op een rooster met keukenpapier en laat ze afkoelen.
  6. Bak de plakken buikspek in dezelfde pan even op en voeg daar een eetlepel Carolina Mustard Barbecuesaus van Grate Goods aan toe.
  7. Grill ondertussen de burgers en de uit op de barbecue. Warm de ei koekjes nog even op als de burgers bijna gaar zijn.
  8. Maak de burger als volgt op: onderop een ei koekje met barbecuesaus, zodat de krulsla mooi blijft plakken. Daarop de burger met kaas, spek, barbecuesaus, ui en tomaat, een ei koekje, de 2e burger met spek en saus. Een flinke stack, maar lekker om samen te delen! Eet smakelijk!

 

Deel uw eigen barbecue recept!

Heeft u ook een geweldig recept voor op de barbecue? Deel het met ons! Mail uw recept naar recepten@allesvoorbbq.nl en wij zetten het op de site.

Als u een recept naar ons opstuurt zien we graag de volgende onderdelen terug:

  • Foto van het gemaakte gerecht
  • Foto van het gerecht op de BBQ
  • De gebruikte BBQ en eventuele accessoires die nodig zijn
  • De ingrediënten
  • De bereidingsinstructies (het recept dus)
  • De bereidingstijd

Als u kan inschatten wat de moeilijkheidsgraad van het recept is horen we dat ook graag! U kunt uiteraard ook links naar social media meesturen, dan taggen we u als we het op social media plaatsen!

 

Alvast heel erg bedankt voor uw inzending en eet smakelijk!