Kippendijcake - Breed

 

Een heerlijke kippendijcake van de barbecue, dát is wat Alexander heeft gemaakt. Het recept daarvoor deelt hij nu in deze blog!

 

 Ingrediënten:
  • 2 kilo kippendijen
  • Een bosje groene asperges
  • 200 gram ontbijtspek (lange repen)
  • Knoflook
  • 1 Spaanse rode peper
  • 1 Rode ui
  • Ketjap
  • Citroensap
  • Bladspinazie
  • 1 puntpaprika
  • Barbecuesaus
         

Benodigdheden:

 

 

Recept

 

Voorbereiding

Verwijder de grote stukken vet van de kippendijen.

Maak vervolgens een marinade van ketjap met de Spaanse rode peper, een teentje knoflook, rode uit en een beetje citroensap. Laat de kippendijen minimaal 1 uur marineren in de marinade, Alexander laat de kippendijen het liefst een dag marineren voor extra smaak.

Tijd om de BBQ aan te steken

  1. Verwarm de BBQ tot 110 graden.
  2. Snijd ondertussen de puntpaprika in lange repen. Blancheer de groene asperges maximaal 30 seconden in kokend water. Doe hetzelfde met de spinazie (was de spinazie goed voordat je dit doet).
  3. Bedek het bakblik met de plakken ontbijtspek. Zorg ervoor dat deze nog ruim over de randen vallen.
  4. Vul het bakblik met een laagje kippendijen en daarbovenop de helft van de asperges en de spinazie. Voeg vervolgens weer een laag kippendijen en daarbovenop de puntpaprika. Voeg als laatste nog een laag kippendijen toe samen met de andere helft van de asperges. Als het goed is zit het blik nu goed vol.
  5. Klap vervolgens de overhangende plakken ontbijtspek rondom terug in het bakblik. Lak dit af met een barbecuesaus naar keuze.
  6. Voeg wat rookhout toe aan de BBQ en zet het bakblik met de kippendijcake gedurende ongeveer 1 uur indirect op de BBQ. Als de kip een kerntemperatuur bereikt heeft van 74 graden is je kippendijcake klaar.

 

Namens Alexander: Eet smakelijk!

 

Deel uw eigen barbecue recept!

Heeft u ook een geweldig recept voor op de barbecue? Deel het met ons! Mail uw recept naar recepten@allesvoorbbq.nl en wij zetten het op de site.

Als u een recept naar ons opstuurt zien we graag de volgende onderdelen terug:

  • Foto van het gemaakte gerecht
  • Foto van het gerecht op de BBQ
  • De gebruikte BBQ en eventuele accessoires die nodig zijn
  • De ingrediënten
  • De bereidingsinstructies (het recept dus)
  • De bereidingstijd

Als u kan inschatten wat de moeilijkheidsgraad van het recept is horen we dat ook graag! U kunt uiteraard ook links naar social media meesturen, dan taggen we u als we het op social media plaatsen!

 

Alvast heel erg bedankt voor uw inzending en eet smakelijk!